Szervezeti kiberbiztonsági terv létrehozása

Ez a kézikönyv egy egyszerű célt szem előtt tartva íródott: hogy segítsen civil társadalmi szervezetének egy érthető és megvalósítható kiberbiztonsági tervet kidolgozni. Egy jól kidolgozott és frissített szervezeti biztonsági terv biztonságban tarthatja és hatékonyabbá teheti azáltal, hogy nyugalmat biztosít a szervezete fontos napi munkájára való összpontosításhoz. Ha még nem tette meg, szánjon egy percet a Kézikönyv bevezetőjének elolvasására, hogy megismerje a biztonsági terveket, és megtudja, miért kell ilyennel rendelkeznie szervezetének.

Olvassa el a Bevezetést

 

Bár a kockázatértékelés és a szervezeti dinamika alapján minden szervezet biztonsági terve egy kicsit másképp fog kinézni, bizonyos alapfogalmak szinte univerzálisak.

Ez a Kézikönyv ezekkel az alapvető fogalmakkal foglalkozik oly módon, hogy segítse szervezetét egy konkrét biztonsági terv felépítésében, amely gyakorlati megoldásokon és valós alkalmazásokon alapul.

Ez a kézikönyv arra törekszik, hogy ingyenes vagy nagyon alacsony költségű lehetőségeket és javaslatokat nyújtson. De ne feledje, hogy a hatékony biztonsági terv megvalósításának legjelentősebb költsége az idő, amikor Önnek és szervezetének meg kell beszélnie, megtanulnia és végrehajtania az új tervét. Tekintettel a kockázatokra, amelyekkel szervezete valószínűleg szembesül, ez a befektetés több mint megéri.

Minden szakaszban magyarázatot talál egy kulcsfontosságú témára, amellyel szervezetének és munkatársainak tisztában kell lenniük – mi ez és miért fontos. Mindegyik témakörhöz alapvető stratégiák, megközelítések és ajánlott eszközök párosulnak a kockázat csökkentésére, valamint tippek és hivatkozások további forrásokhoz, amelyek segíthetnek az ilyen ajánlások megvalósításában a szervezetében.

Biztonsági terv kezdőcsomag

Szerezze meg a kezdőcsomagot!

Használja ezt a kezdőcsomagot, hogy segítsen szervezetének feldolgozni a Kézikönyv leckéit, és valódi tervvé alakítani őket. A készletet kinyomtathatja, vagy digitálisan kitöltheti, miközben online olvassa a kézikönyvet. Miközben jegyzeteket készít, és elkezdi frissíteni vagy elkészíteni biztonsági tervét, feltétlenül hivatkozzon az egyes szakaszokban részletezett „Biztonsági terv építőelemeire” is. Egyetlen biztonsági terv sem teljes anélkül, hogy legalább ezekkel a lényeges elemekkel foglalkozna.

 

A legfontosabb témák a következők

 

Használjon ki más forrásokat is, amelyek segíthetnek a terv elkészítésében és megvalósításában. Civil társadalmi szervezetként az ingyenes SOAP („Securing Organisations with Automated Policymaking”) alkalmazás segíthet leegyszerűsíteni és automatizálni a biztonsági terv létrehozását. Használja az ingyenes képzési forrásokat is, mint például a Consumer Reports Security Planner, az Umbrella App a Security Firsttől, a Totem Project a Free Press Unlimitedtől és a Greenhost-tól, valamint a Global Cyber Alliance Cyber Hygiene for Mission Based-Organizations-jét, amelyek forrásokat tartalmaznak többre az ebben a kézikönyvben említett bevált gyakorlatok közül, valamint több tucat képzési eszközre mutató hivatkozásokat tartalmaznak, amelyek segítik az alapvető fontosságú alapok megvalósítását.