Crearea planului dvs. de securitate cibernetică la nivel de organizație

Îndrumarul de față a fost conceput cu un scop simplu: să ajute organizația dvs. să dezvolte un plan de securitate cibernetică ușor de înțeles și de implementat. Un plan de securitate bine făcut și actualizat la nivelul organizației vă poate proteja și vă poate face mai eficienți oferindu-vă liniștea de care aveți nevoie pentru a vă concentra pe munca importantă de zi cu zi a organizației dvs. Dacă nu ați făcut-o încă, citiți introducerea Îndrumarului pentru a afla informații despre planurile de securitate și motivele pentru care organizația dvs. trebuie să aibă unul.

Citiți introducerea

 

Cu toate că planul de securitate al fiecărei organizații în parte va arăta puțin diferit în funcție de evaluarea riscurilor și dinamica organizației, anumite concepte de bază sunt aproape universale.

Îndrumarul de față prezintă aceste concepte esențiale în așa fel încât să vă ajute organizația că conceapă un plan concret de securitate în baza soluțiilor practice și aplicațiilor reale.

Acest îndrumar își propune să ofere opțiuni și sugestii cu caracter gratuit să la un preț foarte mic. Rețineți că cel mai semnificativ cost asociat cu implementarea unui plan de securitate efectiv va fi timpul pe care îl veți acorda dvs. și organizația dvs. pentru a discuta, învăța și implementa noul plan. Însă, având în vedere riscurile cu care se poate confrunta organizația dvs., această investiție va merita din plin.

În fiecare secțiune, veți găsi o explicație a unui subiect cheie pe care organizație dvs. și personalul acesteia trebuie să îl cunoască - să știe ce este și de ce este important. Fiecare subiect este însoțit de strategii esențiale, de abordări și instrumente recomandate pentru limitarea riscurilor, precum și de sfaturi și linkuri către resurse suplimentare care vă pot ajuta să implementați recomandările respective la nivelul organizației dvs.

Starter kit pentru planul de securitate

Obțineți starter kitul!

Pentru a vă ajuta organizația să procesați lecțiile din acest îndrumat și a le transforma într-un plan real, folosiți acest starter kit pentru planul de securitate. Puteți fie imprima kitul, fie completa digital pe măsură ce citiți îndrumarul online. Atunci când luați notițe și începeți să actualizați sau să concepeți planul de securitate, consultați „blocurile componente ale planului de securitate” detaliate în fiecare secțiune. Niciun plan de securitate nu este complet fără a aduce în discuție, cel puțin, aceste elemente esențiale.

 

Subiectele cheie sunt

 

Folosiți-vă și de alte resurse care să vă ajute să concepeți și să vă implementați planul. În calitate de organizație a societății civile, aplicația SOAP (Securing Organizations with Automated Policymaking) vă poate ajuta să simplificați și să vă automatizați crearea planului de securitate. Utilizați, de asemenea, resursele de instruire gratuite precum Planificatorul de securitate, aplicația Umbrella de pe Security First, proiectul Totem al Free Press Unlimited și Greenhost și kitul de instrumente de securitate cibernetică pentru organizații bazate pe misiuni dezvoltat de Global Cyber Alliance, care includ resurse privind cele mai bune practici menționate în acest Îndrumar și linkuri către multe instrumente de instruire care să vă ajute să implementați multe elemente de bază.